Exemple de variabile cantitative

Astfel, toate cazurile DIN baza de date Care au Grup = 1 vor fi analizate, Celelalte fiind ignorate. Déducem ca restul de 46% DIN performanta la STATISTICA este explicata de Alte variabile, necunoscute n aceasta Faza [1]. OldNew se poate observations Lista recodificarilor défini. Dorim sa realizam o variabila care sa cuprinda un SCOR général, prin nsumarea celor trei variabile. Dintre acestea, vom exemplifica cu realizarea unei variabile care sa contina anul nasterii, sa zicem, scos dintr-o variabila care contine Data nasterii. Testul Chi-Patrat pentru gradul de corespondenta se utilizeaza atunci CND dorim sa comparam frecventele observate unei singure variabile categoriale cu frecventele asteptate, dinainte cunoscute. Variabila “DIF” contine Rezultatul diferentei “dupa-inainte”. Variabilele de pointe date beneficiaza de functii speciale de tratare si Analiza n SPSS. Variable de sortie variable numérique. Baza de date se poate constitui fie prin nregistrarea fiecarui caz n parte (avnd o variabila pentru genul Muzical si o Alta pentru exprimarea preferintei fata de acesta), fie, ca n exemplul antérieur, prin nregistrarea rezultatelor sintetice si ponderarea variabilei gen_muz cu variabila frecv prin operatia cas de poids de données. Semnul ntrebarii Arata ca se astea numele variabilei ce urmeaza sa fie Creata prin recodificare.

Procedura Chi-Patrat accepta si variabile de Tip caracter (chaîne) Dar reamintim Recomandarea de principiu ca toate variabilele sa fie déclarate de Tip NUMERIQUE. Chi-Square test se Trece variabila analizata n Zona test liste des variables. Pentru etichetare se apasa butonul labels de PE Caseta define variable. Oricum, ELE vor putea fi modificate arrière-pensée sau editate direct n SPSS Viewer. Atentie, sintaxons fiecarei functii trebuie respectata ntocmai. Aceste proceduri ofera prelucrari distincte Dar Contin si rezultate comune. Asa cum un programme de editare grafica nu compenseaza lipsa de talent la desen, nici SPSS nu poate fi cu adevarat exploatat de catre CEI care nu au cunostinte de Statistica. Primul Tabel comprennent STATISTICA descriptiva a variabilei Testate (N, Media, AB. Nendoielnic, o astfel de procedura s-ar justifica mai ales pentru identificarea Studentilor cu potentiale dificultati si Care, tocmai fiind avertizati n legatura cu aceste dificultati vor putea sa silêncio statisticii o Atentie sporita, n vederea obtinerii unui rezultat peste Decker celuJe prezis. Functii de modificare a datelor prin calculare, recodificare.

Acest nume se scrie n Zona: nom, dupa Care se apasa butonul changement. Adesea se UITA anularea unei selectari existente, atunci CND se doreste revenirea al Analiza tuturor cazurilor. Selectarea este utilizata n mod obisnuit, pentru Alegerea temporara a unui Set de date. Scalele nominale reprezinta un prim mod de masurare un variabilelor. Graficul de Tip Bara permite vizualizarea relatiei dintre variabile. Pentru o variabila n Care vom introduire Rezultatul la un test exprimat n scoruri T cu o zecimala, definim type numérique cu largeur 2 si décimales 1. Exemplu: TestArea diferentei dintre Media scorului la o Scala de sociabilitate aplicata unor copii crescuti n Familie si unor copii crescuti n institutii de ocrotire. Procedura: statistiques-tests non-Patametriques-binomial.

Desi El poate Opera si cu date de Tip caracter, acestea nu sunt acceptate pentru toate tipurile de proceduri statistice.